Задушен заек с боровинки

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
09/01/2016
"Крехко заешко със сладък сос и феноменален аромат - това е нашето предложение, на което просто няма как да кажете Не "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 353
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително маринован заекът се нарязва на порции и се задушава в масло на тих огън.

Запечатаното месо се изважда настрани и в същия съд се запържва сланината и брашното. Когато сланината стане златиста добавяме киселото мляко и малко бульон. Връщаме месото обратно в съда. Вари се до готовност. Готовото месо гарнираме със сос от боровинки и гарнитура от ориз.

Сосът от боровинки се приготвя така: Всички продукти, без кората, се смесват и се разбъркват с тел до получаване на еднородна смес.

Портокаловата кора се сварява и се нарязва на тънки ивици, след което се добавя към готовия сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар