Задушен заек с боровинки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Задушен заек с боровинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Крехко заешко със сладък сос и феноменален аромат - това е нашето предложение, на което просто няма как да кажете Не"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г
  • сланина - 100 г
  • брашно - 3 супени лъжици
  • олио - 3 супени лъжици
  • масло
  • арпаджик - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • сладко от боровинки - 100 г
  • горчица - 1 с.л. разтворена във вода
  • червено вино - 1/2 водна чаша
  • сок от портокал - от 1 малък
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително маринован заекът се нарязва на порции и се задушава в масло на тих огън.

Запечатаното месо се изважда настрани и в същия съд се запържва сланината и брашното. Когато сланината стане златиста, добавяме киселото мляко и малко бульон.

Връщаме месото обратно в съда.

Вари се до готовност.

Задушения заек гарнираме със сос от боровинки и гарнитура от ориз или спанак.

Сосът от боровинки се приготвя така: Всички продукти, без кората, се смесват и се разбъркват с тел до получаване на еднородна смес.

Портокаловата кора се сварява и се нарязва на тънки ивици, след което се добавя към готовия сос.

Задушеният заек с боровинки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: