Начин на приготвяне
Маята се разбива заедно със захарта в 100 мл прясно мляко. Оставете да шупне. С останалите продукти замесете тесто, което се оставя да втаса на топло място за 40 минути.
Отделете 1/3 от тестото за средата (оформете на топче) и едно топче за украса. Разточете и чашка изрежете малки кръгчета. Всяко едно се прегъва, но не през средата на две.
След това се прищипва, за да може да се оформи листенцето на цветята. Изрежете 6 листенца и оформете 6 малки топчета за средата на цветята.
Останалите топки се оформят като елипса и се навиват на руло, като двата края се събират и прищипват. Наредете ги в тава, около топчето в средата.
Отгоре поставете оформените цветя и листенца. Оставете питката да втаса 20 минути, намажете с разбит жълтък и поръсете със семена. Печете в загрята на 170 градуса фурна за 40 минути.