Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тава, направете кладенче в средата и добавете солта, оцета, олиото и водата, омесете средно меко тесто. Разделете тестото на 4 части, намажете ги с олио и оставете за 30 минути да починат. Настърганата тиква задушете за кратко в малко масло, след като се охлади добавете канелата и разбъркайте.
Вземете едно топче тесто, разточете го, точете колкото е възможно по-тънко, при необходимост поръсете с малко брашно. След това вземете кората и я преместете върху маса, застлана с стар чаршаф или покривка, разтегляйте краищата на кората, докато стане тънка като вестник, след това с помощта на ножче изрежете дебелите краища.
Поръсете кората със настърганата тиква, а отгоре със захар и смлени орехи, хванете края на чаршафа и завийте кората на руло. Рулото завийте на охлюв в средата на тавата. Направете същото и с останалите топки тесто, като готовите рула с плънка завивате около охлюва в средата.
Поръсете баницата с малко олио и печете за 45 минути на 200 градуса. Готовата баница завийте с чиста кърпа.
Коментари