gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиране на домати за готвене

Консервиране на домати за готвене

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6742k1
Консервиране на домати за готвене1 / 2
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне100 мин.
Общо100 мин.
Порции20 шишета
"Зад всяка вкусна манджа, който поднасяте през зимата, стои по един буркан консервирани домати за готвене, който сте сложили!"

Необходими Продукти

  • зрели домати - 10 кг.
  • магданоз - 2 връзки пресен
  • целина - 1 връзка на листа
  • сол - на вкус
  • аспирин - 20 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги нарежете на парчета. Смелете ги в робот или ги настържете на ренде, ако не искате да има кожички.

Сипете доматите в дълбока тенджера и прибавете към тях измитите и нарязани на дребно магданоз и целина. Подправете със сол на вкус.

Нужно е да бъде пресолено (но не много), за да се запазят дълго. Сложете аспирина и бъркайте, за да се разтвори добре.

Напълнете измити и подсушени шишета до началото на гърлото им с помощта на фуния. След това допълнете бутилките с олио почти до ръба и затворете много добре с капачките.

Съхранете на тъмно и хладно място.

Вместо шишета можета да използвате и буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: