Консервирани патладжани

11/01/2016
"Всяка година консервираме патладжани, защото те са в основата на най-вкусните зимни салати и разядки!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 127
  • Преглеждания за месеца771
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 кг.
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • копър - 1 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета, със страна от около 1 см. Посолете и оставете за около 15 минути, за да пуснат сока си. След това ги отцедете.

Сипете оцета, водата и 3 с.л. сол в тенджерка и оставете на котлона за заври. С решетъчна лъжица сипвайте по две лъжици патладжан в маринатата и оставяйте да поври една-две минути, за да омекнат, но не да се разварят. Извадете ги и така процедирайте с останалия.

Смесете в купа с нарязания на ситно копър и напълнете малки бурканчета до горе.

Стерилизирайте за 10 минути след завиране на водата и обърнете консервите надолу с капачките след това.

Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар