Хайдушки сач

12/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 726
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час.

Свинското месо се нарязва на хапки /като за кебап/ и се овкусява с малко червено вино, сол и черен пипер. Оставя се в хладилник също за 1 час.

Докато месата престояват в хладилник, се приготвят зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите – на кръгчета, тиквичката и чушките – на лентички.

След 1 час в дълбок тиган или тенджера се слага малко мазнина. Първо се задушават пилешките филета от двете страни, изваждат се. Следва задушаването на свинското месо, изважда се. В същата мазнина се задушават лукът и морковите, а към края на задушаването им се добавят тиквичката и чушките и се готвят, докато омекнат.

В дълбок пръстен съд се нареждат последователно: ред пилешки филета, ред смес от зеленчуци, ред свинско месо, ред зеленчуци, ред нарязан суджук или луканка, завършва се с настърган кашкавал.

Запича се леко във фурна до добиване на златист цвят на кашкавала.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар