Белгийски крем

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
17/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 995
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, захарта и олиото се смесват и бъркат до стопяване на захарта.

Брашното, содата и какаото се смесват и се прибавят към първата смес. Изсипва се в тава и се пече в умерена фурна.

След като се изпече се залива с изстинал сироп, приготвен от 1 ч.ч. карамелизирана захар и 1-1/2 ч.ч. вода. Отделно се приготвя маслен крем от 1 пакетче масло и 1/2 ч.ч. пудра захар.

Приготвя се и крем от 1 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. захар, 2 с.л. брашно и 1 пакетче ванилия.

Двата крема се смесват и се намазва блата. Поръсва се с орехи и настърган шоколад.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар