Сарайско сладко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сарайско сладко1 / 2
01/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10 бр.

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бял, сух
  • прясно мляко - около 500 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • олио - за пържене
  • захар - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на филийки с дебелина по ваше усмотрение. Разбийте жълтъците и белтъците отделно, след което ги смесете внимателно. Потапяйте филийките последователно в прясно мляко, брашно и разбитите яйца и ги пържете до златист загар.

Още горещите филии се потапят в захарен сироп от 1 ч.ч. захар и 3/4 ч.ч. вода.

Поднесете филийките с предварително накиснати във вода стафиди, плодове от компот, разбита сметана или добавка по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: