Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сарайско сладко с ром

Сарайско сладко с ром

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сарайско сладко с ром1 / 2
05/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • хляб - 500 г сух, без кори по желание
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • захар - 180 г
  • вода - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • ром - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се потапят в прясното мляко, а след това в разбитите яйца. Изпържват се от двете страни в сгорещеното олио до зачервяване.

заливат се със сироп, приготвен от захарта и водата, варени 1 минута. След отстраняването от огъня се добавят ванилията и ромът. По желание поднесете сарайското сладко със стафиди или др. сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: