Домашни суджуци

Русиана МихайловаРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
17/01/2016
"И да не забравим - колкото по-нависоко закачите тези домашни суджуци, толкова по-вероятно е поне един да оцелее до Коледа "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 102
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото и свинското месо се смилат два пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Смесете ги и добавете виното и солта.

Оставете сместа да престои 24 часа, след което прибавете към нея всички подправки и се размесва още веднъж.

Напълнете я в черва, а ако има въздух, трябва да ги продупчите с игла.

Първите 2-3 дни луканките се присплескват леко. Оставят се да съхнат на проветриво място.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
12.01.2017 01:07
Ваня, снимката ти направо ме "застреля"...няколко пъти се връщах да я разгледам. Толкова много суджук..!?! . Не че е лошо, напротив, но никога не съм виждала така на едно място, ама и в София къде да го видя............и си виси, то и в магазина за месо така не виси, все са си на килограм и ги гледаш през витрината и избираш.. Отличен!!
0
0
Ivo
Ivo
21.12.2016 15:12
Къде в София се продават свински черва и карантия?
С супермаркетите няма, освен желирано шкембе на безумна цена по висока
от контра филе.
1
0
Йорданка Тасева
няма по-вкусно от домашното мезе, особено ако върви с домашно вино
4
0