Домашни суджуци

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Домашни суджуци4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И да не забравим - колкото по-нависоко закачите тези домашни суджуци, толкова по-вероятно е поне един да оцелее до Коледа"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • телешко месо - 1 кг
  • сланина - 500 г
  • черен пипер - 3 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • бахар - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото и свинското месо се смилат два пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Смесете ги и добавете виното и солта.

Оставете сместа да престои 24 часа, след което прибавете към нея всички подправки и се размесва още веднъж.

Напълнете я в черва, а ако има въздух, трябва да ги продупчите с игла.

Първите 2-3 дни луканките се присплескват леко.

Суджуците се оставят да съхнат на проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Ваня, снимката ти направо ме "застреля"...няколко пъти се връщах да я разгледам. Толкова много суджук..!?! . Не че е лошо, напротив, но никога не съм виждала така на едно място, ама и в София къде да го видя............и си виси, то и в магазина за месо така не виси, все са си на килограм и ги гледаш през витрината и избираш.. Отличен!!
12.01.2017 01:07
Ivo
Ivo
Къде в София се продават свински черва и карантия?
С супермаркетите няма, освен желирано шкембе на безумна цена по висока
от контра филе.
21.12.2016 15:12
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
няма по-вкусно от домашното мезе, особено ако върви с домашно вино
06.02.2016 18:03
4