Домашна орехова торта

ВаняВаня
Чирак
11831241
Домашна орехова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета
"Днес с кафето ще хапнем и парче домашна орехова торта, а ако искате и вашият ден да започва така - си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 10 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 5 ч.ч., смлени
  • захар - 1 ч.ч., кристална
  • За крема
  • жълтъци - 10 бр.
  • захар - 1 ч.ч., пудра
  • какао - 1 пакетче
  • маргарин - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар. Към млякото се добавят брашното с бакпулвера, ванилията, по-голямата част от орехите и белтъците.

Сместа се разделя на 3 равни части, които се пекат една след друга в тавичка, застлана с хартия за печене.

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Добавят се какаото и маргаринът и се бие до получаване на гладък крем.

Изстиналите блатове се намазват с крема и се поръсват с останалите смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Мисля, че е по-добре да се използва масло вместо маргарин.
12.09.2018 13:59
1
Hristina Valeva
Hristina Valeva
На какви градуси се пекът блатовете.
13.03.2018 22:01
2
Моника
Моника
супер
25.01.2016 18:42
1