Начин на приготвяне
Месото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото с лука.
Готви се до редуцирането на водата от лука. Прибавят се червен пипер, разреденото доматено пюре и половината вино.
Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с малко горещ бульон или вода. Щом омекне месото, се слагат останалото вино, дафиновият лист, зърната пипер и запърженото в маслото брашно.
Тенджерата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовността на месото.
Виненият кебап се сервират със ориз, задушен в масло.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за тас кебап или друсан кебап.
Коментари