Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Мазен хляб със сирене

Мазен хляб със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Мазен хляб със сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Това е то - най-вкусните неща са мазни, но няма да се откажем да ги хапваме. Опитайте този мазен хляб и вие ще сте на същото мнение"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • вода - хладка 1 ч.чаша
  • мая - 1 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - около 1 кг.
  • продукти за плънката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сирене - 300 - 400 гр.
  • свинска мас - 1 к.ч.
  • за намазване
  • жълтъци - 1
  • мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода със захарта и 1 л. брашно активирах маята, замесих меко тесто. Оставих го на топло и след като втаса и удвои обема си го разточих на 1 голяма кора.

Намазах я обилно със свинска мас. Разбих яйцата и натрошеното сирене и с тази плънка намазах кората. Навих на руло и започнах да усуквам рулото в различни посоки.

Вече усукано навих на охлюв и преместих в намазнена тавичка.

Оставих да втаса на топло, след което намазах с жълтъка, посипах с малко микс от семена и сложих да се пече на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Не знам колко е мазен, но като гледам си заслужава да се опита.
09.05.2016 22:05
1