Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел с бира в ябълки

Крем карамел с бира в ябълки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Крем карамел с бира в ябълки1 / 2
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бира - 500 мл
  • течна сметана - 500 мл
  • мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 20 бучки
  • захар - 200 г
  • ябълки - 6 бр.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме фурната на 180 градуса и в нея поставяме тавичка с 3 с.л. вода и бучките захар, докато карамелът добие тъмнокафяв златист цвят.

Изсипваме го в 6 форми, като гледаме карамелът да покрие дъното и стените на формите и го оставяме да изстине.

Разбиваме яйцата заедно с 150 г захар до еднородна смес. Постепенно на струйка прибавяме млякото, бирата и течната сметана.

Изсипваме сместа във формите и ги слагаме на водна баня във фурната, като водата трябва да покрива 2/3 от формите и печем 30 минути. Оставяме в хладилника за 2 часа да изстинат.

Отрязваме шапките на ябълките и ги издълбаваме, като гледаме да останат стени с дебелина – 1 см.

Разбиваме маслото с 50 г захар, натопяваме ябълките в сместа и ги печем във фурната за 5 минути. Оставяме да изстинат и след това сипваме крем-карамела във всяка ябълка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Аз също бих изпекла ябълките с крем карамел, но не бих добавила бирата.
26.10.2016 21:30
marcheva14
marcheva14
Каква идея има бирата при направата на този крем - карамел. Не виждам никакъв смисъл да се ползва. Няма снимка за да добия пълна представа. Не мога да гласувам.
15.09.2016 11:23
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Бирата каква роля играе, много ми е интересно за първи път срещам такава рецепта, трябва да опитам. А има ли аромат на бира или се изпарява при печене.
15.09.2016 11:19
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ябълките трябва да са с размер по-голям от купичките в които ще се пече крема, за да може да се обърне и прехвърли после в тях, което е трудно постижимо, според мен рецептата е интересна, но аз лично бих ползвала самите ябълки като купички за печене на крем карамела, ще стане красиво и ефектно :)
15.09.2016 11:16