Начин на приготвяне
Затопляме фурната на 180 градуса и в нея поставяме тавичка с 3 с.л. вода и бучките захар, докато карамелът добие тъмнокафяв златист цвят.
Изсипваме го в 6 форми, като гледаме карамелът да покрие дъното и стените на формите и го оставяме да изстине.
Разбиваме яйцата заедно с 150 г захар до еднородна смес. Постепенно на струйка прибавяме млякото, бирата и течната сметана.
Изсипваме сместа във формите и ги слагаме на водна баня във фурната, като водата трябва да покрива 2/3 от формите и печем 30 минути. Оставяме в хладилника за 2 часа да изстинат.
Отрязваме шапките на ябълките и ги издълбаваме, като гледаме да останат стени с дебелина – 1 см.
Разбиваме маслото с 50 г захар, натопяваме ябълките в сместа и ги печем във фурната за 5 минути. Оставяме да изстинат и след това сипваме крем-карамела във всяка ябълка.
Коментари