Начин на приготвяне
Почистваме спанака, нарязваме го на дребно и го задушаваме в малко мазнина до омекване. Снемаме от огъня, прибавяме настърганото сирене и поръсваме с черен пипер.
Отрязваме капачетата на доматите, изваждаме вътрешността им, посоляваме ги и ги напълним със спанак. Обелваме ябълките, почистваме от семките и нарязваме на четири.
Поръсваме ги със захар и ги поставяме заедно с доматите във фурната да се запекат. Начукваме шницелите, посоляваме и поръсваме с черен пипер, овалваме в брашно и изпържваме до зачервяване.
Нарязваме и изпържваме лука до златисто, смесваме със сметаната и виното. Поставяме шницелите в чиния, поливаме със сметановия сос и гарнираме с печените ябълки и домати.