Слоено хлебче

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Слоено хлебче
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хлебче, което направо се топи в устата на късметлиите, които успяха да си хапнат от него"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • мая - 20 г
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • за плънка
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • бекон - 150 г пушен
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в прясното мляко. В купа пресейте брашното, прибавете останалите продукти и замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Разточете тестото на правоъгълна кора. Намажете я със заквасената сметана и поръсете с подправки, настърганите кашкавал и топено сирене и нарязаните на парчета маслини и бекон.

Нарежете на три ленти. Сложете ги една върху друга и нарежете на парчета (около 5-6 см).

Наредете парчетата изправени в продълговата форма за кекс.

Оставете да втаса и намажете хлебчето с разбито яйце.

Печете пълненото хлебче на 180 градуса за около 30 минути или до готовност.

Слоеното хлебче е много вкусно, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: