Пастет от гъши дроб

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
19/01/2016
"Изискан, стилен, въздушен и нежен - пастет, който всеки иска да намаже на филийката си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 236
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшият дроб се измива обилно със студена вода.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.

Разбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.

Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.

Добавя се брендито и се пасира в блендер. Оставя се в хладилник да се охлади за 2 часа.

Украсява се във форма по желание и листенце пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар