Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Триполини със спанак и рикота

Триполини със спанак и рикота

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Триполини със спанак и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • паста - 200 г Триполини
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • рикота - 80 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • спанак - 100 г замразен
  • пармезан - 50 г настърган
  • крутони - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половинката лимон се изцежда, кората се настъргва. Триполините се сваряват до ал денте - отвън да са меки, а сърцевината да е плътна. Отцеждат се.

Чесънът се реже на ситно и се запържва в зехтина за 15 секунди. Добавя се рикотата и се разбърква. Готви се 1 минута при непрекъснато бъркане.

Добавя се лимоновият сок и лимоновата кора и сместа се разбърква. Добавя се спанакът и всичко се готви още 6 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се горещата паста и настърганият пармезан. Сместа се загрява и се разбърква добре. Разпределя се в 2 чинии и се сервира веднага, като се поръсва с натрошени крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: