Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Свински пържоли в зелев лист

Свински пържоли в зелев лист

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Трудно може да намерите по-вкусен начин за приготвянето на крехки пържолки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • кисело зеле - 6 бр. кисели зелеви листа
  • за марината
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете горчицата, майонезата, соевия сос, черен пипер и сол на вкус.

Сложете пържолите в тази смес, разбъркайте хубаво и оставете купата в хладилника за 30 минути.

Гъбите и морковите се нарязват на едро.

Вземете един зелев лист, върху него поставете една пържола. Сложете от гъбите и морковите и завийте като сарма.

Така направете и с останалите продукти. Подредете готовите сарми в тава и сипете малко вода.

Покрийте с фолио и печете около два часа на умерена фурна (170-180 градуса).

При необходимост долейте още вода.

Свинските пържоли в зелев лист са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Добра идея,
09.11.2016 18:00
2