Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и сваряваме картофите, след което ги пасираме. Към тях прибавяме разбитите яйца, част от настъргания кашкавал, брашното и половината галета. Всичко се омесва и посолява.
Полученото тесто се разстила върху намокрена кърпа на пласт с дебелина 2 см и върху него поставяме плънката, която приготвяме по следния начин: яйцата сваряваме, доматите и лука нарязваме на дребно, а гъбите - на филийки.
В сгорещено олио задушаваме лука и гъбите, след което прибавяме сварените яйца, нарязаните домати, солта, черния пипер и магданоза.
С помощта на кърпата навиваме на руло картофения пласт, така че съединителният край да остане отдолу.
Разбиваме яйцето и намазваме рулото, поръсваме с останалата част от галетата и кашкавала, поливаме с малко олио и го набождаме с вилица на няколко места.
Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.