Картофено руло с гъби

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
143
4
1
20/01/2016
"Това разкошно солено руло е добър повод да поканите приятели на гости и да ги нагостите "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 244
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и сваряваме картофите, след което ги пасираме. Към тях прибавяме разбитите яйца, част от настъргания кашкавал, брашното и половината галета. Всичко се омесва и посолява.

Полученото тесто се разстила върху намокрена кърпа на пласт с дебелина 2 см и върху него поставяме плънката, която приготвяме по следния начин: яйцата сваряваме, доматите и лука нарязваме на дребно, а гъбите - на филийки.

В сгорещено олио задушаваме лука и гъбите, след което прибавяме сварените яйца, нарязаните домати, солта, черния пипер и магданоза.

С помощта на кърпата навиваме на руло картофения пласт, така че съединителният край да остане отдолу.

Разбиваме яйцето и намазваме рулото, поръсваме с останалата част от галетата и кашкавала, поливаме с малко олио и го набождаме с вилица на няколко места.

Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар