Котлетни пържоли печени в плик

Марина НордМарина Норд
Готвач
2690
17/06/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 909
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се разрязва на четири части. Пържолите се начукват, натриват се със сол и черен пипер.

Медът се смесва със зехтина и с тази смес се намазват обилно пържолите. Слагат се в плик и се оставят да починат 1 час на хладно. Пекат се около час на 220 градуса.

След това пликът се отваря, за да може пържолите да хванат апетитна коричка. Пекат се още 10 минути и се сервират, като към всяка пържола се слага четвъртинка лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар