Калмари саганаки

Марина НордМарина НордГотвач2689
23/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 283
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва. Калмарите се запържват на сух тиган, докато не пуснат сок. Готвят се 5 минути при непрекъснато бъркане, докато пуснат сок.

След това сокът се излива и към калмарите се добавя зехтинът. Разбърква се и се полива с узото. След 5 минути готвене на бавен огън се добавя настърганият домат.

Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Оставя се да кипне и след това се оставя да къкри на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и белият пипер. Котлонът се изключва и се добавя нарязаното на кубчета сирене фета. Разбърква се и се сервира веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар