Калмари саганаки

23/03/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 599
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва. Калмарите се запържват на сух тиган, докато не пуснат сок. Готвят се 5 минути при непрекъснато бъркане, докато пуснат сок.

След това сокът се излива и към калмарите се добавя зехтинът. Разбърква се и се полива с узото. След 5 минути готвене на бавен огън се добавя настърганият домат.

Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Оставя се да кипне и след това се оставя да къкри на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и белият пипер. Котлонът се изключва и се добавя нарязаното на кубчета сирене фета. Разбърква се и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар