Солени маслени кифлички

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866538078
21/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции15-20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 414
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 1 бр
  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1/2 чаена чаша
  • прясно мляко - 1/2 чаена чаша
  • вода - 1/2 чаена чаша
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • оцет - няколко капки
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 равна чаена лъжичка
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто за разточване
  • Други продукти
  • яйца - 1 бр. за намазване на кифличките
  • прясно мляко - 2 с.л., което прибавяме към яйцето за намазване
  • сирене - 200 г натрошено за плънка
  • мас - колкото е необходимо (или масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесваме тесто, което оставяме да втаса - да удвои обема си.

От готовото тесто разточваме правоъгълни кори с дебелина 2-3 мм и изрязваме триъгълници. Всеки мажем с разбити яйце и прясно мляко, слагаме сирене и навиваме на кифлички.

Подреждаме в тавичка върху хартия за печене. Намазваме кифличките с яйце.

Слагаме върху всяка кифличка парченце масло или мас и изпичаме на 170 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар