Празнични меденки

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1657541
22/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 230
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме медa, предварително разтопен, олиото и след това разбъркваме. Пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течните съставки. Омесваме средно меко тесто, като при необходимост добавяме повече от посоченото брашно (целта е от тестото да могат да се оформят фигурки).

Оформяме с помощта на формички и нареждаме върху тава, застлана с хартия за печене. Печем ги в загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 до 10 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди и вкусът им ще се промени.

След като леко се стегнат, ги изваждаме от тавата. За да започнем да ги украсяваме обаче, трябва да са напълно изстинали, така че може да ги направи дори от предния ден.

Взимайте боичките, пуснете въображението си на и украсявайте смело. За украсата аз използвах цветни кокосови стърготини, цветя за украса на сладкиши, бадемово брашно, пръчици от захар/шоколад. Самата боя след нанасяне е гъста и лепкава и другите неща се задържат около нея.

Боите, които аз използвах, стегнаха за няколко часа, след което без проблем меденките можеха да се съхраняват в кутия, докато за няколко седмици.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар