Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват, разрязват се на две половинки и се издълбават като лодки. Посоляват се и се оставят за 30 минути с разреза надолу, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в половината от мазнината.
Месото се нарязва на дребни парченца и се задушава в останалото олио. Прибавят се ситно нарязаната вътрешност на патладжаните и едро нарязаният лук. След като се задушат, се поръсва брашното и се запържва до златисто.
Прибавят се обелените и нарязани домати, чесънът и магданозът. Накрая се слагат червеният пипер и солта. Сместа се залива с виното и малко хладка вода. Ври на тих огън до омекване на месото.
Изпържените патладжани се пълнят с кебапа. Нареждат се в тава, поливат се с останалия сос и малко вода и се пекат във фурна. Накрая се заливат с разбитите яйца и се допичат.