Кебап в патладжани

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кебап в патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пълнен патладжан от съвсем друго ниво - ядеш и не можеш да спреш"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • патладжани - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 връзки пресен
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 1 пълна с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вино - 1/2 чаша бяло
  • яйца - 2 - 3
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, разрязват се на две половинки и се издълбават като лодки. Посоляват се и се оставят за 30 минути с разреза надолу, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в половината от мазнината.

Месото се нарязва на дребни парченца и се задушава в останалото олио. Прибавят се ситно нарязаната вътрешност на патладжаните и едро нарязаният лук. След като се задушат, се поръсва брашното и се запържва до златисто.

Прибавят се обелените и нарязани домати, чесънът и магданозът. Накрая се слагат червеният пипер и солта. Сместа се залива с виното и малко хладка вода. Ври на тих огън до омекване на месото.

Изпържените патладжани се пълнят с кебапа. Нареждат се в тава, поливат се с останалия сос и малко вода и се пекат във фурна. Накрая се заливат с разбитите яйца и се допичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: