Начин на приготвяне
Разбийте маста и маслото (или маргарина) с миксер за 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, портокаловия сок (или млякото) и ванилията, разбийте до получаване на гладка смес.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прехвърлете тестото върху целофан и добавете достатъчно червена сладкарска боя. Покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.
Смесете отделно белтъка и водата. Разточете половината тесто върху леко набрашнена повърхност, докато се получи пласт, дебел ½ до 1 см. Изрежете с помощта на метални формички кръгове с диаметър около 8 см. Разрежете ги на полукръгове.
Нанесете с четчица от белтъчния разтвор по заоблената повърхност на резените и от двете страни на плоската повърхност ‐ до 1 см. навътре от заобления ръб. Потопете намазаните повърхности в зелено боядисаната захар.
Наредете получените динени резенчета върху не подмазана тава. Добавете по няколко парченца от натрошения шоколад за семки. Печете 5-7 минути при 200°С или докато отдолу започнат леко да покафеняват. Отгоре не бива да покафенеят.
Оставете да изстинат върху телена решетка.