Задушени гъби по френски

Русиана МихайловаРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
22/01/2016
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 104
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сланината на ивички и я запържваме. Прибавяме почистените, измити и нарязани на жулиени гъби и ги задушаваме около 10-на минути. Заливаме с бульона и виното.

Подправяме с 1 щипка сол и черен пипер, след което отново задушаваме около 20 минути.

Изваждаме гъбите с решетеста лъжица.

Соса от тях застройваме с размитото в малко студена вода брашно.

Кипва се за 2-3 минути и се подправя с маслото.

Гъбите заливаме с получения сос. Поднасяме като гарнитура за печен или задушен дивеч.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар