Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Суши със свинска кайма

Суши със свинска кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Суши със свинска кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Един алтернативен, предизвикателен и не по-малко вкусен вариант на суши но със свинска кайма и марули"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 400 г
  • олио - 1 с.л.
  • кестени - 230 г ситно нарязани, водни
  • бамбукови кълнове - 125 г ситно нарязани
  • лук - 6 стръка ситно нарязан зелен
  • шери - 2 с.л. сухо (или бяло вино)
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • сос от стриди - 2 ч.л.
  • маруля - малки листа от или салата
  • мента - ситно нарязана, за сервиране
  • за соса
  • сос от сливи - 2 с.л.
  • сос хойсин - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва в олио във уок или тиган на силен огън до покафеняване. Прибавят се кестените, бамбуковите кълнове и зеленият лук. Пържи се 1 минута.

Смесват се шерито, соевият сос, сусамовото олио и сосът от стриди и се прибавят към месото.

Разбърква се добре и се пържат 2 минути, след което се отстраняват от огъня.

Приготвя се сосът, като се смесят продуктите с 2 супени лъжици вода.

Сервира се като върху всеки лист от маруля се слага около 1 с.л. от сместа и се завива на руло или като сърмичка.

Сосът към сушито се поднася в отделен съд.

Сушито със свинска кайма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: