Бохчи с кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
634
916
169
567
1
28/01/2016
"И ако не похапнеш вкусни селски бохчи с богата плънка, как ще разбереше, че си си вкъщи "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 148
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се киселото мляко и яйцата, прибавя се олиото, солта и брашното и се омесва меко тесто (да не лепне). Оставя се да престои малко и се разделя на 8 топки.

В тиган с разтопено масло се запържва лукът, прибавят се настърганите на едро ренде картофи и се задушават около 10 минути. Добавя се каймата и сместа се разбърква. Подправя се с черния пипер, сол и магданоз.

Задушава се, докато картофите омекнат. От тестото се взема поотделно всяка топка и се разтегля в дланта като кръг. В средата на кръга се слага от плънката. Събират се всички краища (като

бохча). Внимателно се притискат, да се изтънят.

В предварително загрят и намазан със мазнина сач бохчите се запичат от двете страни. Същите бохчи могат да се направят и с други плънки - сирене и яйца, кашкавал и

шунка, спанак и сирене и т.н.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар