Коледна питка с късмети

27/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
"Какви късмети ще сложите в питката, решавате вие, какво ще ви се падне - случайността, ние отговаряме само за рецептата, а с тази грешка няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 497
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в малко вода. Отделно се разбиват маслото, солта, захарта и 2 яйца. Брашното се пресява на конусовидна купчинка, в която се прави кладенче. В него се изсипват маята и разбитото масло.

Прибавя се киселото мляко и първоначално около 300 мл вода, за да се замеси средно меко тесто, което да не лепне по ръцете. Ако водата е малко, може да се долее още малко.

Измесва се върху набрашнена повърхност и се слагат късметчетата - дрянови клончета с пъпки, паричка, бобено зърно и др. Слага се в намазана с масло тавичка, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втасва.

Когато се надигне, се намазва с останалото разбито с 1 лъжичка студена вода яйце и се пече в предварително загрята умерена фурна около 40-50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар