Меден козунак

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
956
181
596
1
23/01/2016
"И като казваме, че козунакът е сладък като мед, хич не преувеличаваме - наистина е с меден вкус"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 355
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

Медът се кипва, като се обира пяната. Смесва се със сметаната и брашно, колкото да се получи рядко тесто. Докато е още топло, но не горещо, се прибавя размитата отделно в хладкото мляко мая, разбърква се добре и се покрива с кърпа. Оставя се да втасва.

Щом тестото бухне, се прибавят разтопеното масло, разбитите яйца, захарта, солта и останалото брашно. Измесва се добре u се слага в намазана с масло u поръсена с брашно форма за козунаци.

Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар