Торта с маслен крем

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
24/01/2016
"Така е, светът, в който живеем е несъвършен, и най-хубавите неща в него са незаконни, неморални или се пълнее от тях "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 384
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Захарта и белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците един по един, 1 супена лъжица брашно, в което е размесен бакпулверът, и накрая се слага какаото.

Слага се в намазана с масло и поръсена с

брашно тавичка или форма за торта и се пече в предварително загрята умерена фурна.

След като се извади и охлади, блатът се разрязва хоризонтално на две части. Върху долната част на блата се намазва крем, покрива се с горната част и се намазва с останалия крем отгоре и отстрани.

Готовата торта се украсява с настърган шоколад.

Кремът се приготвя, като се разбият трите яйца с пудрата захар до сгъстяване.

Маслото се разбива отделно и се прибавя по малко към яйчната смес. Накрая се слага и какаото и се разбърква добре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар