Редено пиле в тесто

ВаняВаня
Чирак
11831141
Редено пиле в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - за меко тесто
  • пилешко месо - 300 - 400 г, сварено и обезкостено
  • кашкавал - 200 г, настърган
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. от свареното пиле
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето, олиото, киселото мляко и брашното се замесва меко тесто. Точи се кора, която да покрие дъното и стените на тавата, а краищата и се оставят да висят извън нея.

Приготвя се плънка от ситно нарязаното месо, кашкавала и бял сос, който се приготвя, като брашното се запържва в маслото и се разрежда с бульона.

Върху тестото се нарежда пласт пилешко месо, поръсва се с кашкавал, полива се с половината сос и се поръсва с черен пипер. После процедурата се повтаря.

Ястието се завива с кората, чиито краища са извън тавата. Отгоре се поставят няколко парченца масло и се пече до зачервяване.

Готовото ястие се обръща в чиния и се реже като торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: