Дива патица с червено вино

08/01/2010
Веселин
отВеселинНовак
"Знаете, че патешкото месо ни е слабост, особено,когато е приготвено по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 513
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Очистената и намазана с масло патица се пече на фурна. Посолява се и се нарязва на порции.

В маслото се слага брашното и се пържи, след което се залива с виното. Слагат се лукчетата, които са сварени отделно и черния пипер на зърна. Запържва се и се залива с вода, след което се оставя да ври на тих огън до окончателното омекване на месото.

Поднася се с отделно приготвена гарнитура.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

qni4ka i desi
qni4ka i desi
10.04.2011 11:31
Много е пикантно това пиле, иде ни да го изядем, но ще качим килограми.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв