Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно копъра, а маслото разбиваме със сол за 2 минути.
Ситно нарязания копър, горчицата и захарта разбъркваме с лютия червен пипер. Прибавяме ги към маслото, което оставяме на стайна температура.
Нарязваме тиквичките на кубчета, а листата от лук на ситно. Измиваме парчетата риба и ги посоляваме и поливаме с малко зехтин.
Слагаме ги в съд за готвене на пара, който поставяме в тенджера с вода. Покриваме ги с капак и ги задушаваме на водна баня, като ги обръщаме, когато са готови от едната страна.
Останалата част от зехтина загряваме и в него запържваме тиквичките и лука като ги овкусяваме със сол, черен пипер и оцет.
Сервираме лаврака покрит със зеленчуците, а върху него слагаме и по малко от овкусеното масло.