Картофена яхния със сушени манатарки

26/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 200 г пресни или 1 шепа сушени накиснати
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • масло - краве
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват леко в тенджерата под налягане в ½ чаша олио и лъжица масло.

Добавят се изкиснатите и отцедени гъби и също леко се запържват.

Картофите се нарязват на едри кубчета, добавят се, наливат се 2 чаши вода (включително тази, в която са киснали гъбите), прибавя се сол, червен пипер, черен пипер на зърна и парченце дафинов лист.

Ястието се вари на тих огън 30-40 минути.

Сервира се със сирене в отделна чиния и студено прясно мляко в чашите на желаещите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар