Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Гювеч от ярешко със зеленчуци

Гювеч от ярешко със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гювеч от ярешко със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5-6
"Просто слагате крехкото ярешко в гювеча, добавяте зеленчуци от градината и ... чакате, докато стане готово. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - около 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • картофи - 400 г
  • тиквички - 300 г
  • зелен фасул - 400 г
  • патладжани - 200 г
  • чушки - 250 г пиперки
  • бамя - 200 г
  • грозде - 100 г зелено
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на еднакви парчета ярешкото месо. Овкусете го със сол и черен пипер. Сложете го заедно с 2 ситно нарязани глави лук да ври с малко вода. Като се изпари водата, добавете мазнината. Задушавайте до омекване на ярешкото, след което го изсипете в гювеч.

Прибавете обелените и нарязани на колелца картофи, нарязаните тиквички, зеления фасул, който е предварително изчистен и задушен до омекване, нарязаните на кубчета патладжани, бамята, чупките на ивици и зеленото грозде (ягориди).

Поръсете всички с магданоза, черен и червен пипер и сол на вкус, объркайте леко и сложете с капака да се пече за около два часа в умерена фурна. Преди да го извадите полейте с разбитите яйца и го доопечете, докато стегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотна рецепта но аз неслагам бамя и грозде.На ярешкото слагам обилно джоджен. Най-много му подхожда според мен.
29.01.2016 09:44