Бяла гъбена манджа

27/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф125166432107
"Толкова лесна, толкова вкусна - как да не си приготви човек още сега една бяла гъбена манджа "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 213
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме измиваме и нарязваме гъбите. Нарязваме 2 глави лук на ситно.

В маслото запържваме гъбите с нарязаният лук. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Когато останат на мазнина, добавяме брашното.

Запържваме и него. Наливаме вода до получаване на каша.

Варим на слаб огън.

Отделно разбиваме яйцето с киселото мляко и добавяме внимателно към кашата с непрекъснато разбъркване. Поръсваме с нарязан магданоз.

Може да се поднесе с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар