Пай с компот от кайсии

28/01/2016
"Намира ли ви се някой останал компот от кайсии? Да? Тогава се зарадвайте с този ароматен и лесен сладкиш "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 383
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната да се нагрява. Кайсиите от компота се изцеждат с помощта на гевгир. Тавичката се намазва с малко олио и се наръсва с брашно.

В отделен съд се разбъркват и прибавят последователно: захарта и маргаринът, едно по едно 4-те яйца, киселото мляко, брашното, ванилията, натрошените орехови ядки, сушените плодове и бакпулверът. Сместа се изсипва в тавичката.

Кайсиите (ако са пресни – разцепени на половинки) се потапят с коричката в малко брашно, сипано в паничка, и се подреждат равномерно върху тестото с меката част нагоре.

Паят се слага в сгорещената фурна и щом стане светло-златист, фурната се превключва на 220 градуса. След 40 минути е готов. Сервира се студен (ако преди това не бъде излапан от някой лакомник).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар