Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол на фурна със сос

Карфиол на фурна със сос

редакция:
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Едно свежо предложение за всички, на които са им омръзнали пържолите"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава (приблизително килограм)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • олио - на око
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола, разделяме на розички и сваряваме на пара до полуготовност - трябва да си остане леко твърд.

Изваждаме с решетъчна лъжица и поставяме в намазана огнеупорна тавичка.

В отделен съд разбиваме киселото мляко с прясното.

Брашното запържваме със смес от масло и олио и постепенно разреждаме с млечната смес, като бъркаме непрексънато, докато се посгъсти - регулирайте гъстотата, като добавите повече и по-малко течност.

Овкусете редкия сос Бешамел със сол и черен пипер.

Залейте върху карфиол, поръсете с галета, настърган кашкавал.

Печем карфиола на фурна на загрята 180 °C фурна, докато добие златист цвят.

Хапнете с удоволствие карфиол на фурна със сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е хубаво,не си хабете продуктите.Не може да се яде.
29.10.2022 22:14
1
1
Анонимен
Анонимен
В отделен съд разбиваме киселото мляко, брашното, сол на вкус и настърган кашкавал.

С половината от така получения сос заливаме карфиола, поръсваме с галета и заливаме с останалия сос.

Г-жо на вас ако ви са получи соса - евала. Аз го направих по вашите упътвания. Голям боклук се получи. Мерси. В друг сайт намерих как се прави точно соса.
02.11.2021 21:09
5
5