Заек със зелен фасул

29/01/2016
"Разкошна гозба с грижа към перфектната линия - хапвайте с наслада и без угризения "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 052
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 500 г на порции
  • лук - 1 бр.
  • зелен фасул - 1 буркан, стерелизиран
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.л.
  • олио
  • масло - малко, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме порциите заешко месо и слагаме в тавичка (огнеупорен съд с капак).

Добавяме нарязан лук, поръсваме черен пипер, червен пипер и брашно.

Натрошаваме зеленчуковия бульон, поливаме струйка олио и слагаме парченце краве масло. Наливаме 2 чаени чаши вода.

Слагаме капак на тавичката и печем, докато течността позаври. Добавяме фасула и доливаме топла вода при необходимост.

Допичаме още приблизително 20 минути или до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар