Заек със зелен фасул

Заек със зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Разкошна гозба с грижа към перфектната линия - хапвайте с наслада и без угризения"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г на порции
  • лук - 1 бр.
  • зелен фасул - 1 буркан, стерелизиран
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.л.
  • олио
  • масло - малко, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме порциите заешко месо и слагаме в тавичка (огнеупорен съд с капак).

Добавяме нарязан лук, поръсваме черен пипер, червен пипер и брашно.

Натрошаваме зеленчуковия бульон, поливаме струйка олио и слагаме парченце краве масло. Наливаме 2 чаени чаши вода.

Слагаме капак на тавичката и печем, докато течността позаври. Добавяме фасула и доливаме топла вода при необходимост.

Допичаме още приблизително 20 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: