Супа с патешко и зелен фасул

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435217
29/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 300 г
  • зелен фасул - 1 ч.ч. замразен
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сминдух
  • риган - на вкус
  • царевично брашно - 1 - 2 ч.л.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки, заливаме с вода, кипваме. Изливаме водата и измиваме месото. В тенджерка задушаваме нарязан лук с малко олио. (Олиото да не е много, защото патешкото месо е по-мазно).

Когато лукът омекне, добавяме 1-2 ч.л. царевично брашно и 1/2 к.л. червен пипер. Наливаме 1-2 л вода и добавяме патешкото месо.

Като се посвари, прибавяме замразен зелен фасул, сол, сминдух, черен пипер и риган. Когато месото и фасулът се сварят, сипваме фидето и варим супата още няколко минути до готовност.

При необходимост доливаме топла вода. Застройваме супата с разбито кисело мляко. За повече аромат при поднасяне добавяме нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар