Пъстърва с лук

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пъстърва с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Страшно вкусно, че и диетично на всичкото отгоре"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг
  • лук - 500 г кромид
  • моркови - 1 бр.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и нарязва на парчета. Лукът и морковът се нарязват на кубчета.

В намазана с олио тава се нареждат половината лук и моркови, отгоре се слага пъстървата и се покрива с останалите лук и моркови.

Посолява се, поръсва се с магданоз, залива се с предварително разбърканите оцет и олио.

Оставя се да престои 10-15 минути, след което рибата се пече в умерена фурна.

Пъстървата с лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: