Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с праскови и круши

Шоколадов сладкиш с праскови и круши

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Шоколадов сладкиш с праскови и круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не можем да устоим на парче чуден шоколадов сладкиш"

Необходими Продукти

  • праскови - 250 г
  • круши - 250 г
  • бисквити - 200 г обикновени
  • плодов сок - 200 мл
  • лимони - 1 бр.
  • желатин - 1 супена лъжица
  • стафиди - 50 г
  • сметана - 150 г
  • пудра захар - 80 г
  • шоколад - 3 бр. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се обелват, почистват се и се нарязват на дребни парченца. Бисквитите се счукват или се смилат.

Плодовият сок се загрява с половината от захарта. Прибавя се желатинът, предварително накиснат в 2 супени лъжици вода, и се бърка, докато се разтопи напълно.

Сместа се сваля от огъня и се разбърква със сока от лимона. Прибавят се смлените бисквити. След няколко минути, когато вече са попили част от течността, се прибавят нарязаните плодове и стафидите.

Когато сместа изстине напълно, се слага сметаната, разбита на гъста пяна с останалата захар. Сместа се разбърква добре, изсипва се в подходяща форма, изплакната със студена вода, и се оставя за няколко часа в хладилника да се стегне.

Преди сервирането формата се потапя за момент във вряла вода.

Плодовият сладкиш се обръща в охладена чиния и се полива с разтопен шоколад.

Шоколадовият сладкиш с праскови и круши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: