Мусака с пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мусака с пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Когато сте ценители на качествената храна, знаете, че мусаката е най-вкусна с месо, а не с кайма"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, голямо
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 300 г
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 броя, големи
  • галета - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 1/2 гл.
  • масло - 30 г.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио
  • черен пипер
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилето и сложете кокалите да се варят за около 1 час в подсолена вода. Месото нарежете на ситни парчета и ги накиснете за около 1/2 час в лимонов сок, черен пипер и сол.

След това загрейте олио в дълбок тиган, сложете пилешкото да се запържи и добавете нарязаните на ситно лук, моркови и целина, а след малко и гъбите, доматите, чесъна, солта и черния пипер. Оставете да се задушава за около 15 минути.

През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета. В тава, намазана с олио и наръсена с галета разпределете половината картофи, отгоре изсипете пилешко-зеленчуковата смес, а след тях и останалите картофи.

Овкусете със сол и черен пипер, залейте с 1 ч.ч. от пилешкия бульон и сложете да се пече за около 20-25 минути. Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното, залейте мусаката с пиле с полива, настържете кашкавал отгоре и върнете във фурната да се пече за още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
31
21
10
Дай твоята оценка: