Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Питки на тиган с масло и самардала

Питки на тиган с масло и самардала

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Питки на тиган с масло и самардала
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тези невероятно ароматни и питки са идеалната добавка към всяко основно ястие."

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 пакетче
  • вода - 200 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • самардала - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото като към брашното добавим солта, захарта, зехтина и размитата във водата мая.

От тестото оформяме топки, големи колкото яйце. Оставяме ги да втасат, а след това разточваме на тънко.

Печем на сач, а може и в тиган, но с малко мазнина. След като са изпекат ги намазваме с масло и поръсваме със самардала.

Покриват се, за да омекнат.

Чудесно предложение към всяко основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Муса
Муса
а колко брашно се слага ?
30.01.2016 19:27
1
1
Покажи всички подкоментари