Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Швейцарски сладък хляб

Швейцарски сладък хляб

редакция:
Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Швейцарски сладък хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"У нас посрещаме с питка със сол, ама при швейцарците работата е друга"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 чаени чаши
  • прясна мая - 15 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 супена лъжица, разтопено
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • бяло вино - 1 чаена чаша
  • масло - 2 супени лъжици
  • захар - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и 1 супена лъжица захар се разтварят в малко хладка вода или мляко.

Добавят се към брашното заедно с омекналото масло и топлото мляко. Замесва се тесто и се оставя на топло да бухне.

След това яйцата се разбиват с останалата захар и виното и се добавят към тестото.

След като втаса втори път, тестото се изсипва във висока тавичка или форма, намазана с масло, и се пече 20 минути в силна фурна.

Сладкият хляб се изважда, поръсва се със ситната захар и маслото, нарязано на парченца, и се допича в умерена фурна.

Швейцарският сладък хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: